Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 12. 2022

Organizatorji festivala Metaldays, ki se bo naslednje leto odvijal med 30. julijem in 5. avgustom pri Velenju, so objavili nove potrditve: Heilung, Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother.

Celotna objava:

»Najboljši začetek dneva? Z novo objavo nastopajočih na festivalu MetalDays 2023! Po neštetih poskusih sodelovanja s skupino Heilung, ki je bilo do sedaj praktično nemogoče zaradi prejšnjega datuma festivals MetalDays, lahko zdaj končno potrdimo - Heilung prihajajo na MetalDays 2023! Glede na vse želje naših obiskovalcev, zagotovo ena tistih glasbenih skupin ki ste jo kar največkrat omenili v vaših željah glede nastopajočih na festivalu. Ne zamudite jih v petek, 4.8.2023!

Na festival se vračajo tudi Kadavar, tokrat kot headlinerji na festivalskem Main Stage B. Berlinska rockerska skupina vas bo zagotovo razigrala s svojim nastopom. Skupina Sacred Reich so glasbene legende v samem pomenu besede in ne potrebujejo dodatne predstavitve, zelo smo veseli da se nam bodo pridružili v Velenju!

Celoten paket novih objavljenih glasbenih skupin na festivalu MetalDays 2023 zaokrožujejo Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother. Ne zamudite jih na MetalDays 2023.

Vstopnice so na voljo v spletni trgovini: www.shop.metaldays.net«

17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

16. 1. 2015
Iz KC Mostovna sporočajo: »8. marca 2015 na novogoriško Mostovno prihajajo legende švedskega black metala Marduk. Predstavili nam bodo svoj najnovejši album Frontschwein, ki bo izšel 19. januarja pri Century Media Records. Družbo jim bodo delali avstrijski ekstremneži Belphegor, ki so nas pred dobrim letom že obiskali, tokrat pa nam bodo predstavili zadnji lanskoletni album Conjuring The Dead. V kratkem bosta znani še dve predskupini.
Akcija earlybird vstopnic bo trajala od danes, 16. 1., do 25. 1., nakup je možen v spletni trgovini On Parole po ceni 18 €. Od 26. 1. naprej bo cena vstopnic v predprodaji 20 €, na dan koncerta pa 23 €.« /B.B./

6. 11. 2014
Organizatorji prireditve Day Of Metal Fest sporočajo: »MH Concerts in Dirty Skunks s ponosom najavljamo Day Of Metal Fest - koncertni paket, ki je ob enem nepozaben festivalski dan. 10. 3. 2015 bodo oder ljubljanskega Kina Šiška zasedli Overkill in Death DTA. Nastop obeh co-headlinerjev bodo podprli Sanctuary in Massacre, ker pa za tako dozo odlične glasbe rabimo res dobro ogrevanje, najavljamo še Abysmal Dawn, Chronosphere, Methedras in Loudblast.
Sodelovanje MH Concerts in Dirty Skunks bookinga že tretje leto z odličnim naborom nastopajočih na festivalu Metaldays prepriča tako domače, kot tuje občinstvo. Zdaj se je to sodelovanje podaljšalo v odličen dan metala, ki nam bo dokončno prečistil ušesa in prebudil telo po hladni zimi.
Čast glavnih nastopajočih si bodo razdelili newyorški norci Overkill in odmevni Death DTA. Kljub temu, da bomo Overkill v Sloveniji prvič gostili klubsko, ne rabijo posebnega prestavljanja. Ekipa, ki jo že čez trideset let vodita neutrudna Bobby Blitz in D.D. Verni, je že dvakrat nastopila na našem najljubšem metal festivalu v Tolminu. Trešerji, ki jih zob časa nikakor ni načel, so slovenskim metalcem dobro znani. Zdaj je čas, da prepričajo tudi v intimnem ozračju kluba.
Death DTA Tours je institucija, ki je v zadnjem času dobro razburkala metal skupnost po celem svetu. To nikakor ni zgolj še eden tribute band ali patetičen poskus ponovnega delovanja Death. Njihov namen je poklon delu Chucka Shuldinerja in Death. Tokrat se v Evropo vračajo ob dvajsetletnici kultnega albuma Symbolic. Nastopili bodo v zasedbi, ki je Death tvorila v času tega albuma. Torej bomo na odru gledali Stevea Di Giorgia, Genea Hoglana, Bobbyja Koelblea, Maxa Phelpsa in seveda posebnega gosta na vokalu Steffena Kummererja. V Kinu Šiška se bomo lahko ponovno predali nostalgiji in v živo podoživeli glasbo skupine, ki je v devetdesetih za vedno spremenila death metal.
Ob bok obema glavnima nastopajočima postavljamo dve imeni, ki sta zaznamovali osemdeseta in devetdeseta leta. Massacre so brez dvoma kult floridskega death metala. Svoje začetke so sicer preživeli kot demo skupina, vendar jim je spotoma uspelo pridobiti titulo enega prvih death metal bandov in izumiteljev death metal growla (ne, ne bomo omenjali Kama Leeja ...). Po precej burnih spremembah v zasedbi so v devetdesetih le sklepali dva albuma in se za nekaj časa poslovili. Kult je ostal in po globokem vdihu so letos izdali album Back From Beyond in se podali na odre. Dober death metal stare šole je tako zagotovljen, če so pa fantje dorasli kultu, se boste morali prepričati sami.
Sanctuary so skupina, ki v resnici nikoli ni prenehala, zato je težko govoriti o vrnitvi. Še preden so Seattle zavzeli grungerji, so Sanctuary v tem mestu na novo definirali ameriški power metal. Albuma Refuge Denied in Into Mirror Black se še zdaj štejeta v kodeks heavy metala. Kreativna pot Warrel Dana in družbe je bila burna, saj so 1992 Sanctuary razpustili in formirali Nevermore. Leta 2010 so se začeli ozirati v preteklost in obudili Sanctuary, takrat samo za nekaj nastopov. Leto pozneje se je krog zaključil, saj so fantje k počitku položili Nevermore in letošnje leto obeležili z odličnim Sanctuary albumom The Year The Sun Died. Warrel Dane & co. v živo nikoli ne razočarajo. Prepričani smo, da bo tako tudi ostalo.
Oder in občinstvo glavnim štirim adutom večera bodo ogrevali ameriški death metalci Abysmal Dawn, grški trešerji Chronosphere, italijanski terešerji Methedras in novi up francoskega death trasha Loudblast.
Koncert začnemo ob 16h, zato si nikar ne pozabite zagotoviti prostega dneva :)
Vstopnice po ceni 34 € so že v predprodaji, dobite jih v spletni trgovini On Parole, na koncertih Dirty Skunks in v trgovinah Master Of Metal in Madness.« /P.G./

5. 9. 2014
MH Concerts sporočajo: »V tednu izida njihovega petega studijskega albuma Ótta najavljamo, da se Sólstafir vračajo v Slovenijo. Po njihovem lanskoletnem odličnem nastopu na festivalu Metaldays boste njihovo odrsko predstavo lahko doživeli v intimi kluba, točneje Gala Hale. Varovanci založbe Season of Mist tudi na najnovejšem albumu prepričajo s svojo ambientalno godbo, še vedno zvesto zasidrano v black metal korenine, vendar bogato razširjeno z elementi folka, vplivi posta in novodobnega sludgea. Na glasbeni sceni težko primerjamo glasbo Sólstafir s katerokoli zasedbo, saj, svojemu oddaljenemu domovanju primerno, uspešno vzdržujejo unikatnost in neponovljivost svojih izdelkov.
Oder bodo ogrevali Esben And The Witch in Obsidian Kingdom, novinci pri založbi Season of Mist. Trojica nastopajočih zagotavlja, da nas čaka koncertni dogodek, ki lahko zadovolji širok krog še tako zahtevnih konzumentov temačnih in zloveščih ambientalnih zvokov.
Vstopnice so na voljo v spletni trgovini On Parole. Do 1. 10. jih dobite za 20 €, po tem datumu bo cena zrasla na 23 €, na dan koncerta boste pa za njih morali odšteti 25 €. Splača se pohiteti!« /P.G./

12. 9. 2013
Tukaj lahko slišite I Am, novo skladbo skupine Fates Warning s prihajajočega albuma z naslovom Darkness in a Different Light, ki bo izšel konec meseca. Band se bo po izidu odpravil na evropsko turnejo, v okviru katere se bo 15. oktobra ustavil v ljubljanskem Orto Baru. Vstopnice po znižani ceni (velja do 15. septembra!) so že na voljo v spletni trgovini On Parole Productions. /P.G./

16. 5. 2013
On Parole Productions sporočajo: "Novi albumi, nov merch, od danes pa so na zalogi tudi izdaje založbe Kolony Records. Seveda po dobri ceni. Ponudbo lahko na hitro pogledate tukaj, več pa najdete na www.on-parole.com" . /P.G./

7. 6. 2011
V On Parole trgovini so že na voljo novi albumi Altar Of Plagues, Anaal Nathrakh, Autopsy, Blood Ceremony, Gallhammer, Hammerfall, Hate Eternal, Hell, Krallice, Morbid Angel, Samael, Sarke, Septic Flesh, Shining, U.D.O. In Vomitory. Več na www.on-parole.com. /M.P.C./

11. 5. 2011
Od tega tedna dalje so po cenah od 9.90 do 10.90 eur za CD na voljo določene klasike bandov Accept, Anathema, Annihilator, Anthrax, Arch Enemy, At The Gates, Behemoth, Black Sabbath, Cathedral, Cynic, Danzig, Darkthrone, Dio, Forbidden, Hate Eternal, Heaven Shall Burn, King Diamond, Lamb Of God, Mayhem, Megadeth, Motorhead, Nevermore, Nuclear Assault, Overkill, Pantera, Pentagram, Rainbow, Saxon, Slayer, Strapping Young Lad, Warbringer in Watain. Več na www.on-parole.com. /M.P.C./

11. 4. 2011
Ta teden vam v On Parole Shopu ponujamo nove albume bandov 40 Watt Sun, Artillery, Benighted, Cavalera Conspiracy, Havok, Negura Bunget, Rotten Sound, Solefald, Subrosa, The Gates Of Slumber in Vicious Rumors ter ponovne izdaje albumov ameriških Hades in zadnjega Death. Ponovno je na zalogi tudi kar nekaj ostalih naslovov, na CD-ju in/ali vinilu. Po znižanih cenah prodajamo Death majice ter Heaven & Hell in Black Sabbath puloverje. Na voljo so tudi vstopnice za ljubljanske koncerte Kataklysm, Raised Fist, Saxon in Parkway Drive. Več na www.on-parole.com. /M.P.C./

11. 3. 2011
V On Parole trgovini lahko od tega tedna naprej kupite nove albume bandov Assassin, Burzum, Cauldron, Crowbar, Deadlock, Deicide, Destruction, Mercenary in Neuraxis. Na zalogi tudi nekaj novega Burzum merchandisea, knjigi Touch And Go ter Mean Deviation in seveda veliko ostalih nosilcev zvoka po dobrih cenah. Več na www.on-parole.com. /M.P.C./

11. 2. 2011
V On Parole trgovini so že na voljo novi, pred kratkim izdani albumi bandov Belphegor, Desultory, Falkenbach, Fleshgod Apocalypse, Helrunar, Lazarus A.D., Macabre, Nine Inch Nails, Onslaught, The Ocean in Vreid. Ta teden je ponudba razširjena tudi z merchandiseom bandov Absu, Bathory, Behemoth, Burzum, Cannibal Corpse, Cradle Of Filth, Darkthrone, Gorgoroth, Grave, Heaven & Hell, Hypocrisy, King Diamond, Metallica, Motörhead, Satyricon, Slayer, Suffocation in Testament. Več na www.on-parole.com. /M.P.C./

21. 1. 2011

Ta teden novo v On Parole trgovini: CD-ji bandov Behemoth, Black Funeral, Blood Cult, Darkthrone, Death Angel, Decapitated, Dimension Zero, Divine Illusion, Emperor, Entombed, Exodus, Ghost, Gorguts, Grizzli Madams, Ihsahn, Immortal, Isengard, Matej Sušnik With Friends, Nocturno Culto, Paradise Lost, Reverend Bizarre, Shanti Nilaya, Sodom, Taake, Tankard, Tardy Brothers, The Obsessed, Ulcerate in Woe, vinili Cavalera Conspiracy, Darkthrone, Dio, Down, Fear Factory, Helloween, Judas Priest, Machine Head, Mayhem, Mercyful Fate, Motörhead, Saxon, Sepultura, Slayer, Tiamat, Type O Negative in Venom ter knjige A-Z of Power Metal, Ozzy Osbourne in Swedish Death Metal. Več na www.on-parole.com. /M.P.C./

23. 12. 2010

Ta teden novo v On Parole trgovini: novi albumi bandov Metalsteel, Cradle Of Filth, Impaled Nazarene, Sodom, pa tudi CD-ji Anthrax, Down, Ensiferum, Finntroll, Gorefest, Grave, Konkhra, S.O.D., Samael, Strapping Young Lad, Tankard in Type O Negative, vinili Electric Wizard, Moonspell, Morbid Angel, Nevermore, Paradise Lost, Testament in Unleashed ter knjige Hellbent For Cooking, Only Death Is Real in Swedish Death Metal. Več na www.on-parole.com.

17. 12. 2010

Novo v On Parole trgovini: CD-ji bandov Akercocke, Anthrax, Atheist, Bathory, Burzum, Cannibal Corpse, Carnivore, Deathspell Omega, Disharmonic Orchestra, Dying Fetus, Electric Wizard, Exhorder, Extreme Noise Terror, Fleshcrawl, Gates Of Slumber, Gehenna, Godsend, Gwar, Helstar, Marduk, Mayhem, My Dying Bride, Nachtmystium, Onslaught, Paradox, Pestilence, Riot, Starofash in Tankard, vinili Cannibal Corpse, Cradle Of Filth, Deicide, Eyehategod, Forbidden, Gorefest, Helloween, Helstar, Limbonic Art, Machine Head, Mayhem, Nachtmystium in Witchfinder General, merchandise Atheist, Burzum, Gorgoroth, Holy Grail, Keep Of Kalessin, Machine Head, Meshuggah in Opeth, kupite pa lahko tudi vstopnice za ljubljanske koncerte Bonecrusher Fest, Nashville Pussy in Saxon. Več na www.on-parole.com.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška